tirsdag 19. januar 2010

Vung Tau


Vung Tau, 19.01.10

Vi ankom Ho Chi Ming City i går. Veldig stor by, mange tiggere, mye trafikk og dårlig luft. Dette orket ikke vi, nok by! Nå ville vi ha strand :)
Vi så på kartet og fant ut at kystbyen Vung Tau ikke var så langt unna. Dit drar vi!!
Vi tok fergen klokken 08.30 fra HCM, og var i Vung Tau rundt 10. Selvfølgelig regnet det idag, men det er varmt og det er meldt litt sol til imorgen. Så dette overlever vi:)
På grunn av at vi ikke har hatt internett på noen dager, visste vi lite eller ingenting om Vung Tau. Vi hadde ikke hotel så dro bare til sentrum og hørte etter priser. Vi tok det første. Ikke det beste, men billig var det:)


En konsentrert Marianne holder på med organisering av budsjettet og hvem som er skyldig hva. Hun har også lagt en reiseplan for oss, slik at vi får sett mest mulig i Kambodsja.
Flink jente ja!:)



De siste dagene har vi blitt stukket av diverse dyr og her kommer en liten videosnutt om hvordan vi takler den situasjonen!

Siden det regnet ute, og vi så og si var de eneste turistene her, måtte vi ta i bruk våre nye hatter! Både som ly for regnet og for å blende inn med de lokale :)
(PS: På begge hattene står det visst turist på vietnamesisk *høhø*)



Hatten ble solgt med beskyttende plastlag på, som gjorde de enda stiligere og motstandsdyktig mot været. Stilig ja?:)


Siden det regnet måtte vi utnytte dagen med å dra på sightseeing rundt i byen. Vi leide da verdens lykkligste taximann, ved navnet Taou. Han fikk 92kr for noen timer rundt i byen :)
Taou synes vi var noen gale Nordmenn som lo av alt og tok livet på strak arm. Og han lo med:)


Vietnamserne er ikke akkurat kjent for å være det høyeste folkeslaget. Stemmer det! "I'm so tinyyy", sa han her.


Helt uten å ha fått beskjed om det, la Marianne seg frivillig ned i blomsterpotten, for så å bli tatt bilde av en tilfeldig forbipasserende Eirin. Nok et bra bilde, synes Eirin :)



Vi hadde personlig fotograf, sjåfør og guide. Ikke verst for 92 kr.
"Smiiiiile girls", ler Taou.

Marianne poserer med blomster :)


Seeeee skogen med aper og bananer !:)


Eirin lærte bort the famous "awkward style" til Taou.

Han lo som vanlig.


Utsikt mot byen fra huset til den franske guvenøren fra 1800 tallet :)

Taou ba oss sette oss ned på disse stolene, selv om det klart og tydelig stod vennligst ikke rør på skiltet ved siden av. Nei daaaa, tenker Lena :)


Alle tre jentene med regnhatt :) Fine ja?

Takk for det!


Vi ble litt sulten etter noen timer, og skulle finne et sted å spise mat. På impuls havnet vi på en lokal "resturant". De kunne ikke engelsk, og som dere ser var menyen ikke fullt så enkel å forstå for oss. Vi måtte bruke penn og papir for å tegne det vi ville spise. Det funket selvfølgelig ikke, men var verdt et forsøk :) Ble en tilfeldig lunsj denne gang.



Eirin overtalte oss til at nå hadde vi en relaxing ferie, uansett sol eller ikke. Vi måtte kjøpe noe frukt, og sette oss i solseng, denne gang i ly for regnet, for å se på havet. Vi kjøpte noe frukt fra en mann uten en finger. Vi trodde det var epler vi kjøpte, det var det ikke...


Ut i vannet for å sjekke tempraturen. Bildet ble tatt før vi bestemte oss for å bade:)

Marianne under parasollen med frukten :)

Overlykkelig for å endelig kjenne følelsen av varmt havvann rundt anklene! :)


Bading pågår:)

Siden dette var en relaxing ferie på stranden, måtte vi jo også bade! Det var rundt 25 grader i luften, og mer i havet. Store bølger, og mye regn gjorde dette til en morsom opplevelse :)

Selv om vi var på grunt vann, ble noen av bølgene ganske store :)

Eirin is enjoying the relaxing vacation!



Ikke akkurat strålende sol og blå himmel men varmt i luften, så vi gjorde det beste ut av denne dagen også! Men krysser fingrene for at vi får ett glimt av sola i morgen så vi får litt farge i kinnene! :D




Strandidyll i regnet :)


Føttene våre fikk plutselig en merkelig blåfarge, weird, men godt med sand mellom tærne.
Takk for oss. Nå bærer det ut for å spise middag! Vi er sultne. Snakkes snart:)
Klem fra jentene på tur!





6 kommentarer:

  1. Hello Girls!

    Ser ju ut som ni har rätt skoj ändå trots att solen lyser med sin frånvaro :-) Tycker dock att det var lite överdrivet att klaga på maten, lite pubishår har väl ingen dött av? :-)

    Ha det gott!

    Kram, Johan

    SvarSlett
  2. heii gois!!;)

    Ja vi har det kjempe kos- det e meldt sol midt på dagen i mårra, så da blir det enda bedre!;) treng litt farge på kroppan vårres nu;) Alt bra hjem? savne dæ masse masse!! gla i dæ<3 Kyss Marianne<3

    Ps. litt pubishår kan man vel kanskje takle, men ei halv reke en hel blekksprut og halvstekt kylling e ikke akkurat en sandwich med ost og skinke som vi ba om!;)
    PussPuss

    SvarSlett
  3. Heia :D
    Ser ut som dere har det stålende.
    Er ikke noe godt med stikk på føttene :(
    Kjente je breke meg litt når jeg så håret i maten. Hehehe :D
    KOs dere masse ogblogg masse. Besøker siden hver dag <3
    klem fra Lise :)

    SvarSlett
  4. Stemme d! Mimre om oppspiste legga fra Thailand no. Fant faktisk ut at det ikke va myggen som va værst, men pittesmåe maur! Veit itj om d e d samme i vietnam æ da men:p Finj dåkk ett pharmacy, så finj dæm ti kræm som funke!;) Om d e likt thailand slenge dæm med antibiotika på kjøpet!:D Artig med nytt innlegg igjen:) Godt å sjå dæ på film Lein!:D

    SvarSlett
  5. Haaper dere ikke spiste Toa-in the hole? Hahaha, freesht innlegg.Men har solen forlatt dere,overskyet paa alle bilder,not good. Kos dere vidre,spesielt du lille mus;-) Bessitos!

    SvarSlett
  6. hehe... nei det ble lite lunsj den dagen ja.. :)
    Solen har sviktet oss litt igjennom Vietnam, men temperaturen har vaert super! Er i Cambodia naa og solen skinner:) Kose deg masse i Brasil Guapo! Ambrazos de tu cariña<3 te hecho de menos!

    SvarSlett

Om Oss

Nå skal vi ut i den store verden å bygge opp et solid studielån for fremtiden - og det skal bli verdt hver ei krone! Det starter for alvor onsdag 06.januar 2010 klokken 17.10! Da setter vi oss på flyet som skal ta oss til Vietnam. Fra vi lander i Hanoi 07.01 og til vi reiser fra Bangkok 05.02 er lite /ingenting fastlåst per dags dato, og det er både veldig spennende og helt sinnsykt skremmende samtidig! Men en ting er helt sikkert: Det kommer til å bli et levende eventyr! Og vi gleder oss!