torsdag 14. januar 2010

Huè


14.01.10.

Vi fant ut at vi måtte sjekke ut Huè på kveldstid, og gikk oss en runde rundt i byen. Etter en bedre middag, kom vi til en liten bar med navnet "Brown Eyes" som ble vårt tilholdssted på kvelden. Det viste seg at flere andre omstreifende ungdommer også hadde funnet denne plassen. Noe som passet oss veldig bra :)



Vi møtte noen Australske omstreifere fra Darwin. De hadde reist fra sør i Vietnam, og var på vei Nordover. Her har du fra venstre; Eirin, Andy, Marianne og Tom :)

Vi var litt rocka denne dagen, og på ingen som helst måte kledd for en bytur :)

Baren var også et spillested med blandt annet biljard og dart. Her spiller vi jenga :)

Lena og bartenderen Huan Xin :)


Sosiale Nordmenn som vi er, måtte vi lage en selskapslek for hele baren. Marianne fant ut at det var en god ide å arrangere limbo! Det synes vi andre også, og ble med!


Funky picture :)


"Har du itj nå tå Terje Tyssland eiller??"


Igjen, var vår gjeng de siste som forlot utestedet. De ansatte spillte litt biljard for å slå ihjel tiden :)Utenfor utestedet ble vi møtt med forespørsler om taxi hjem. Marianne fikk utfordringen om hun kunne kjøre sjåføren. Dette var en utfordring hun tok på strak arm!:)
Da bar det hjemover, og vi ladet opp til morgendagens TukTuk tur med de samme sjåførene :)
Natta :)



TukTukTur:)


Vi møtte to TukTuk sjåfører som syklet oss hjem etter barturen 14.januar og avtalte at de skulle ta oss med på privat sightseeing i Huè neste dag klokken 13.
De stilte opp som avtalt og turen var et faktum:) De kunne veldig lite engelsk begge to, men det gikk faktisk bra å kommunisere like vel med både tegnespråk og en blanding av vietnamesisk/ engelsk fra vår side.
Til å begynne med hadde vi en slags skyldfølelse for å be dem kjøre store oss rundt i de spinkle syklene deres, men de var jo bare glade for å få en jobb, og på uttrykkene deres å dømme syntes de ikke at det var tungt i det hele tatt. Så skyldfølelsen gikk over etter en liten stund:)
Vi endte opp med å få en kjempe fin dag sammen med ungguttene:)



Utsikten fra TukTuken til Lena og Eirin- vi satt bak en pressening pga regnet. (hjalp ikke på skyldfølelsen at de satt og tråkket helt uten regntrekk mens vi satt tørre og gode;) Men lykkelige gutter, det var de :)



Første stopp var postkontoret for å sende postkort hjem til Norge:)



Marianne sin sjåfør, se så liten han er!;)


Spennende med TukTuk!;)


Lena og Eirin delte TukTuk, trangt og koselig:)


"You smiiiiiile!!"


Inngangen til "den forbudte byen"
Dette var andre stopp på turen:)
Den forbudte byen ligger på vestsiden av Hue, og tar store deler av området. Byen ble bygd for keisere, adelsmenn og alle de med litt ekstra makt og penger. De som ikke hadde adgang til byen, og prøvde seg på å komme inn, ble drept. Her inne var det dammer, innsjøer, gull og statuer. En stor kontrast til hva som var på utsiden av "Den forbudte by".


Her hva vi da hovedbygget vi måtte gå gjennom for å komme inn til byen. Ganske massivt, men igjen stilig arkitektur.



Postkortmateriale:)
Hele "byen" var full av ornamenter og figurer laget av tilklipte busker og trær. Imponerende:)



Nedenfor finner dere noe å gruble over:

Er Eirin redigert inn i bildet eller er hun virkelig vektløs?



Er Marianne dobbelt så stor som Lena eller er dette enda et Photoshoptriks?


Inne i byen stod med masse søyler, og de drev å rekonsrtuerte byen slik den en gang var. Derfor var det litt uferdige monumenter her og der. Stilig var det lell :)




Lena har lært seg et triks for å unngår "the awkward-style" - profilposering ;)



Her skulle man nesten tro at Marianne har fått beskjed av Eirin om å legge hodet ned i blomstene slik at Eirin kunne ta et fint bilde, men det var jo selvfølgelig ikke slik.

Bright Light:)
Her står vi ved en av de flere innsjøene i byen. Ganske romantisk egentlig, med vannliljer og frodig natur rundt oss :)



Eirin og Marianne poserer i "gangsterstyle" for å skape en spennende kontrast til omgivelsene

I motsetning til bildet over så prøver Marianne her å bli ett med omgivelsene.
(søylene er forresten ikke massive og kan lett tippe over hvis man lener seg på dem)


Siden "gangsterstilen" ble en slik suksess prøver vi her igjen!


Etter et par timer i den forbudte by, var det på tide med lunsj/frokost. Vi ble satt av på dette stedet (som i følge skiltet blir nevnt i Lonley Planet og har awesome food) Dette måtte vi prøve!
Det morsomme var at bordene var til høyre, og kjøkkenet (benken) til venstre. Vi satt og så på at de lagde maten vår. Mer kontroll kan man egentlig ikke få!
Og JA, the food was awesome! Vietnamesisk mat er knallgodt!



Liten dokumentar om den "store" restauranten:)

Marianne litt nervøs i TukTuken! Han syklet fort ja ;)

'


Regnet sluttet, og vi fikk en ganske så fin dag rundt om i Huè:)



Vi var ved en landsby atmed et Buddhistisk tempel :)



Fine tempel overalt!




Stilige, massive byggverk overalt. Ganske bratt trapp å :)


"The famous awkward style", begynner å bli ganske poppis den her :)


Jentene samlet da vettu :)


Skiltet som var utenfor tempelet. Vi tok selvfølgelig av oss hatten og la igjen trommen hjemme :)

"The famous awkward style", again!



Eirin har heller ikke her bedt Marianne posere foran blomster for å få et supert bilde!
Marianne stod tilfeldigvis å kikket på blomsten idet Eirin gikk forbi med et kamera i hånden. Supert bilde, synes Eirin!:)


Dette treet var et morsomt tre. Veldig mykt og bøyelig, akkurat som gummi. Lena tøyde grensene litt for mye, og knakk grenen på det hellige treet, rett utenfor det buddhistiske tempelet. Treet gråt hvit melk av smerte. Bad move.

Eirin svever over bakken, IGJEN. Holy macaroni!


How do be a passenger on a TukTuk!



En fyr med 5 stykk 50" "flatskjermer", på en TukTuk! De klarer det meste her nede :)


Guttene tok oss med på et gigantisk, lokalt innemarked. Vi har ikke peiling på hvor stort, men det virket som om det varte evig.
Eirin og Marianne skulle kjøpe seg silkeskjerf og fant en bod med mange fine. De valgte seg tre tilsammen og summen ble på 800000 Dong, guttene mente dette var ALT for dyrt, så vi gikk! Damen i boden sprang etter, og guttene prutet som gale, helt til summen falt ned på knappe 300000 totalt (90kr). Snille gutter og en Good Deal!:)

Litt turister måtte vi være, og med guttene på slep, var vi trygge på at vi ikke ble svindlet. Vi har hele tiden villet kjøpt oss vietnamesiske hatter, men visste ikke når. NÅ var tiden inne, og det måtte skje. Fiiiiiin hatt, ikke sant? :) Kostet faktisk hele 7kr!

Guttene var sultne, og vi ble med de til en eller annen lokal matbod, slik at de fikk litt mat i kroppen. De insisterte på at vi burde prøve noe dessertlignende saker. Som ærlig talt lignet på en gammel sushi blanding (yummy!) Men, tøffe som vi er, smakte vi på det, og det var faktisk ikke så ille som vi trodde:) Kun spesiell konsistens :p



Etter en hel dag sammen med guttene, var det på tide å komme seg hjem (regner med de var ganske slitne også). Trygt framme ved hotellet sa vi farvel og betalte de en god sum som takk for turen. Dette var en fin opplevelse som absolutt anbefales om muligheten byr seg. Man får sett byen fra de lokale sin side og det er jo det man egentlig ønsker seg.
Dette var siste dagen vår i Huè vi sitter igjen med et positivt inntrykk :)
Imorgen går turen videre til Hoi An med tog, og forhåpenligvis er det litt mere sol der:)
Vi sees da, God Natt kjære venner!:)

3 kommentarer:

  1. Leeena!! du snakka på fiiilm!:D Artigartig! Gle mæ t du bli så tøff at æ får sjå en Lena-film med personlig hilsen t mæ i bloggen! jeei! Gle mæ;P Hihi! Vart sinnsykt glad når æ las "postkontor", så æ forventa kort i posten snart altså!;P E så gæle sjalu å da vettu, du får opplev så my! E så gla for atr æ i det minste får læs, sjå bilda og film fra det meste!:D Du tek dæ ut på film søta!;) Gla i dæ!:D

    SvarSlett
  2. Det æ lure på e,kæm e egentlig Charlie?Han virke ivrig;P Uansett,kult å se bilda ivertfall.Å det må vær Eirin som skriv my blogg,før det var veldig my snakk om kontrasta å lignanes her;-) Peace & Love!=)

    SvarSlett
  3. Hehe.. Charlie er Charlotte, venninna til Lena, Tino;) Alltid ivrig vettu! Kan stemme litt at Eirin skriver blog, men Lena og Marianne er like inkluderende :) høhø! :D
    Koselig at dete er faste følgere på bloggen, LIKE! Nå er vi snart i Hoi An, og blir vel oppdatering om noen dager el noe :)
    Peace and Love fra Jentene i Vietnam!!:)

    SvarSlett

Om Oss

Nå skal vi ut i den store verden å bygge opp et solid studielån for fremtiden - og det skal bli verdt hver ei krone! Det starter for alvor onsdag 06.januar 2010 klokken 17.10! Da setter vi oss på flyet som skal ta oss til Vietnam. Fra vi lander i Hanoi 07.01 og til vi reiser fra Bangkok 05.02 er lite /ingenting fastlåst per dags dato, og det er både veldig spennende og helt sinnsykt skremmende samtidig! Men en ting er helt sikkert: Det kommer til å bli et levende eventyr! Og vi gleder oss!