lørdag 9. januar 2010

Hanoi!:)

Første dagen i Hanoi!!:)

Veldig sterkt førsteinntrykk å komme ut fra hotellet (som så ganske bruktbart ut for å være 3 stjernes) og ut i gaten. Vi bodde nær gamlebyen i Hanoi, så mange forfalte bygg rundt oss. I Hanoi har man ingen regler i trafikken. Men kjører på rødt og tuter i stedet. Enveiskjøring er vel regelen man holder her, og takk gud for det!! :) For å komme seg over gaten må man holde hode kaldt, gå rolig men bestemt ut og snegle seg fram mellom scooterne (Se videovedlegg) Scoooter (eller Motorbike) finns det tusenvis av her! De er overalt! :)




To stykk skremte nordmenn ;)

Vi måtte jo selfølgelig bli litt kjent med byen, mens vi ventet på bagasjen. Tok oss en sightsing tur rundt Kiem Lake som lå midt i sentrum, og rett ved hotellet vårt :)

¨Kiem Lake har fortsatt forhistoriske skillpadder, så om man så en skillpadde i sjøen, betydde dette lykke <3 onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcguzmFW8s-n_6_NecuwM-AfMaPTNZ_I-OlvfPluXwx0jnfTw4OKJ-O97pAIJ9DFVFORCsaJTjHJYyTM3bERhYVkzEVAl-BOZ03WuUgOWF1a9rDS0ETVYyRLdebu_YVueDhUFa8hyRm_o/s1600-h/PB090557.JPG">
Inne i et tempel fyllt med statuer og røkelse :)




Man må jo spise på tur også, billig og godt !



Motorbike!!


Som man ser, står trafikken aldri stille! Heldigvis lærte vi oss raskt hvordan man manøver seg gjennom byen. (og ja fortauene var fyllt med parkerte scootere, så man måtte gå ut i gaten)


Vietnameserne er et hyggelig folkeslag!:) De fleste var utrolig hjelpsomme, snille og veldig ydmyk. Hvis de prøvde å selge oss noe, kom de rolig bort, og nærmest hvisket. Sa vi nei, godtok de fleste det og gikk videre. Men også her finnes det selvfølgelig unntak. Vi er jo tross alt tre jenter som tydelig er fra vesten, så penger skjønte de vi hadde.



Det ble litt shopping den første dagen, siden bagasjen ikke dukket opp. Men vi er strukturerte jenter med realistisk budsjett. 1000000 DONG, per dag skulle funke greit :) Det er et veldig billig land å reise i, når vi betaler knappe 100kr for tre stykker med middag + drikke! :) Passer oss perfekt!
Nå bringer det hjem til hotellet for å fikse seg til en spennende lørdagskveld i Hanoi!
See you later! :D




4 kommentarer:

  1. Herregud, så rart å sjå bildan og filmen og å innjsjå kor gæææle langt bort du e! Artig å sjå dæ på filmen da, men meeeget trist å...:) Håpe du har d knallj ei stund, for så å få fryktelig hjemlengsel og kom heim<3

    SvarSlett
  2. imp over at dokker torsja kryss den gata altså! Djisus! Dokker ser også meget lykkelig og bra ut sjøl om bagasjen ikke e komme fram ;)

    SvarSlett
  3. Trur den Hanoi lufta har satt sine spor alerede æ;P Skummelt å vær småfull å gå over gatan der sikkert,be carefull!=)

    SvarSlett
  4. Haha artig video, Lena du såg litt redd ut når dokk skull over gata der xD

    SvarSlett

Om Oss

Nå skal vi ut i den store verden å bygge opp et solid studielån for fremtiden - og det skal bli verdt hver ei krone! Det starter for alvor onsdag 06.januar 2010 klokken 17.10! Da setter vi oss på flyet som skal ta oss til Vietnam. Fra vi lander i Hanoi 07.01 og til vi reiser fra Bangkok 05.02 er lite /ingenting fastlåst per dags dato, og det er både veldig spennende og helt sinnsykt skremmende samtidig! Men en ting er helt sikkert: Det kommer til å bli et levende eventyr! Og vi gleder oss!