lørdag 9. januar 2010

Og så begynner det... :)



Etter en kort, men behagelig natt på Clarion Hotel Gardemoen, er vi nå på vei til flyplassen, igjen! Det nye flyet har avgang 0800, og innsjekking begynner 0600.



Som man burde forventet etter tre kanselerte fly på grunn av snøkaos i London, oppstår det også en del kø. Selv om vi hadde stått i kø for ny reiserute dagen før, måtte vi IGJEN stå i kø for andres reiseruter. Når vi endelig hadde fått sjekket inn på London flyet, var det 15min til boarding, og flere køer stod for tur. Vi rakk Londonflyet på minuttet før gaten stengte. MEN.. flyet skulle ingen steder med det samme. Forsinkelser, IGJEN.




På grunn av mindre forsinkelser enn først annonsert (ble ca 30min) forstod vi nå at viu kom til å rekke Bangkok flyet med god margin. Lykkelig og fornøyd gjeng på vei til Heathrow London:)



Dette er da altså "snøkaos"...




Vel fremme ved innsjekkings skranken til Thai Airlines ca 1,5 time før Boardingtime går alt som smurt. Dama i skranken skriver ut boardingkort, men før hun gir dem til oss spør hun "Do you have Visa for Vietnam?" noe vi ikke hadde, av den enkle grunn at norske statsborgere ikke behøver visum for å reise til Vietnam. Og så var det hele i gang... ca 1 time til boarding.

- Dama sa at JO det måtte vi ha, og kunne fortelle at hun hadde en episode dagen før med noen som skulle til vietnam og ikke hadde visum, og de fikk ikke reise.

- Var de norske da? spurte vi. Det hadde ingen betydning mente hun.

- Vi begynner å bli litt fortvilte- vi vet jo at vi har rett!

- Ringte til Kilroy som kunne bekrefte at vi ikke trengte visum.

- Det ville hun heller ikke høre på. Ca 50 min til boarding.

- Kilroy-Morten leste opp fra UD sine hjemmesider at "fra og med 01.05.2005 trenger ikke norske statsborgere visum for å besøke Vietnam for opphold inntil 15 dager"
Og vi har utreisebilett fra Vietnam innen 15 dager, altså: vi har rett!

- Morten ber om å få snakke med henne. "Im not allowed to answer that phone" svarer den svært så sjarmerende damen...

- Vi begynner å bli mild sagt forbanna, hun bruker opp tiden vår og vi vet vi har rett. Det tar 20 min å gå til gaten står det på en plakat... Ca 40 min til boarding.

- Kilroy Morten kontakter Thai Airlines sitt hoved kontor i Norge som også bekrefter dette og sender et spesialskriv (TLX KK/H2) til Thai Air London. Hun vil ikke engang åpne skivet.

- Dama fra Thai Airlines har helt tydelige hull i kunnskapen sin og er på ingen måte åpen for å fylle dem, hun hører ikke på noe av det vi har å si, og sitter bare der og repeterer seg selv mens tiden går... FRUSTRERENDE!

- Like før alt håp om å rekke flyet er borte sier forandrer hun standard replikk til: "Im sorry, the plane is full. You were on standby." Nå er ikke problemet lenger at vi ikke har visum, men at vi ikke har plass på flyet og at vi aldri egentlig hadde hatt plass på flyet (selv om hun hadde boardingkort til oss tidligere- de var tydligvis også bare stanby plasser...)

- Go talk to British Airways, the plane is full. Ord kan ikke beskrive hvor sinte og frustrere vi var på dette tidspunktet.



- Etter å ha mistet flyet til Bangkok pga en uvitende, dom dame måtte vi nå få oss med på et annet fly til Bangkok. British Airways folkene var mye med behjelpelige og visum var ikke engang et spørsmål her.. (Det var BA Oslo som hadde booket oss inn på Thai Airlines, så derfor var det deres oppgave å få oss videre.)
Vi ble booket inn på et fly som skulle gå fra London klokka 21.45 lokal tid. (vi ankom Heathrow ca 10 på morgenen lokal tid)




Glade for endelig å ha biletter som skal ta oss vekk fra dette stedet! :)
Nå var det venting på taxfreen i 7 timer som gjenstod! :)







Det ble blandt annet kortspill og Marianne-Quiz på flyplassen, så tiden gikk riktig nok fortere enn forventet :)




En lykkelig gjeng på flyplassen !! :)


2 kommentarer:

  1. Nr 1: Æ DAUA av latter av bildet med teksten "snøkaos":P Hahaha!

    Nr 2: Di va kanskje pittelitt irritert på damen i skranken vil æ tru, hærre... Ha æ opplevd d væt æ itj ka æ ha gjort! E d muuulig! Bra start på turn dåkk har hatt vil æ seij;)

    Krysse fingran for at d går ber ætter kvart!:D
    Miss you Lein!<3

    SvarSlett
  2. Ta her e jo så jævla Elgenes som det går å an å få det te!
    Men ta kan dokker Eirin!
    Du klare ta!

    Hilsen onkel G!

    SvarSlett

Om Oss

Nå skal vi ut i den store verden å bygge opp et solid studielån for fremtiden - og det skal bli verdt hver ei krone! Det starter for alvor onsdag 06.januar 2010 klokken 17.10! Da setter vi oss på flyet som skal ta oss til Vietnam. Fra vi lander i Hanoi 07.01 og til vi reiser fra Bangkok 05.02 er lite /ingenting fastlåst per dags dato, og det er både veldig spennende og helt sinnsykt skremmende samtidig! Men en ting er helt sikkert: Det kommer til å bli et levende eventyr! Og vi gleder oss!