søndag 5. desember 2010

Sydney BABY!

SYDNEY BABY!
Da var TEAM-YAMBA (som vi fant ut var det rette team navnet for denne turen) på vei mot Sydney! Vi kjørte mandags kveld, og måtte si farvell med både Line og Lena for noen måneder (snufs snufs). For å glemme smerten tok vi turen sørover for å finne pingviner og andre dyr ;) En helt spontan og LITE planlagt tur, vi hadde frukt, vann, goon og bensin. Dette bli bra!

Lene i suuuper humør! Ut på tur ALDRI sur ;)

Craig er også suuuper happy for tur! Han hadde tatt med litt forsyninger til oss som vann, snacks og frukt! Snille gutten :) Kanskje det er litt trangt der baki?? Men jentene skal sitte i framsetet! Slik er det når man kjører Shabu Shabu (som er navnet på bilen til Lene)

Vi hadde en liten intern-ting med Hawaii blomster kransen (fra ELGMO twins) og hadde planer om at blomstene skulle plaserer her og der når vi tok bilder. Her ligger Craig og poserer på Shabu Shabu med kransen rundt halsen :) Stor nok bil dette?? Det skal jo være hjemmet vårt en uke :)

Craig, som er Australsk, fortalte oss om at Australia har en rar ting med at det har "big things all over". Som i "the big banana", "the big pineapple" og som vi fikk erfare: "The big PRAWN"! Dette er fra Ballina, og der er det en stor reke... ja.. det er vell det som finns der ;)

Et bilde av The big prawn, som jeg fant på internett!
Ooooog vi kjørte videre fra Ballina.... :D

Første overnattingssted ble i Yamba. Det var nær stranden og vi ville våkne for å ta et morgenbad :) Men grunnet størrelse på bil måtte vi drikke oss litt søvnige før vi la oss :) Dette inkluderte et slag av "Kings" med heftige regler som ingen "ja" eller "nei", goon og vodka :) Det ble en kveld med fliring, som endte med en god natts søvn (for meg og Lene i allefall) Craig sover visstnok ikke godt i bil, og våknet rundt 6 (vi la oss 2), og leste bok til jentene våknet :)

Når vi våknet var det bare å finne stranden for å ta morgenbadet (klokken 9) Gode bølger og kjølig vann, men hærligt! :)

Eirin tar seg en liten filosofisk pause i det hun ser ut over horisonten...

Kransen har tatt plass, og denne gang i Yamba :)

Lene sitter og tørker litt før turen går videre mot Sydney.

Craig surfet på bølgene, men joinet oss til avtørking på steinene :)

Det var skyer, men fortsatt varmt :) Veldig fin strand med flotte stein dekorasjoner :)

Her har vi de berømte makro-blomster bildene til Eirin :)

Vi stoppet i Newcastle for middag, men da var det kun halvannen time til Sydney, så vi kjørte like greit hele strektningen. Når vi nærmet oss sentrum ble det litt kaos med å finne fram til Craigs venn, Luke, det var der vi skulle sove. Han bodde en halvtime unna sentrum, men vi måtte gjennom sentrum for å komme dit. JA, kjøre over Sydney Harbour bridge... Et mareritt! Men Lene er en så flink sjåfør, at dette gikk bra :)

Etter flere feilkjørte gater, kom vi endelig fram til Luke. Han hadde et stort og fint hus som han delte med fire andre. Snille som de er , lot de oss alle tre sove i stuen. Craig hadde fått en seng, og Eirin og Lene fikk en sofa hver. Storfornøyd og sliten la vi oss etter en laaang kjøredag. I morgen blir det nemlig Pingvin jakt!! :D Nattis :)


MANLY/ SYDNEY HARBOUR
THE PENGUIN HUNT, PART 1:

Vi kjørte til Manly når vi våknet. Etter litt research hadde Eirin funnet ut at verdens minste pingvin flokk bor her. JaJA, TAKK google! :) Craig bare lo av oss, og visste ikke engang at det fantes pingviner i Australia (føler det er flere som har satt spørsmål ved det når man har nevnt det) Men altså folkens, DET FINNES PINGVINER I OZ! :)

Først var det frokost som måtte til, Craig dro til sentrum av Sydney for å forbereder seg til et møte, så Eirin og Lene A.K.A "The ELGMO twins", var på tur alene :) Vi stoppet på en søt slags økologisk cafe som minnes litt om Godt Brød :)

Lene hadde en Chai Latte med avocado og tomat surdeigs brød

Og Eirin hadde det samme, bare med en Mocca :)

Etter litt fram og tilbake, fant jentene ut at de skulle spørre servitøren om de kunne ta bilde av han med kransen. Vi blr jo selvfølgelig med på bildet og litt awkward stemning måtte til. Men vi tenkte, dette er personer vi aldri ser igjen. Takk for det ;)

Jul i Manly

Jul i Manly

Vi var jo så godt inn i å henge kransen her og der, så denne skulpturen måtte også få litt farge :)

Været var ikke det beste, men regnet ga seg og vi fikk opphold :)

Kjent stil fra Eirin, HELLO Manly!

Søteste sykkelen ever!

Litt challenge måtte til, og Lene var livredd for at Eirin skulle falle i det store have! Men skulpturene måtte få litt fargeeee... :)

Se der ja!

Litt farge gjorde seg, og ingen datt i det store havet ;)

Lene og en kjempe stor Aloe Vera blomst som vi fant (vi tror i alle fall at det var Aloe Vera)
Stilig var den uannsett :)

Ahh.. der har vi det fineste blomster bildet fra turen. Vakre skitten-rosa roser :)

Vi måtte jo plage tilfeldige forbipasserende om de kunne ta bilder av oss.

De sa selvfølgelig gledelig ja :)

Naaaaaaw ;)

Her har du Eirin sine drager som finns på ordentlig! Nemlig Sea-Dragons! " They are only found in the waters of Australia, from Kangoroo Island on the Southern shoreline to Jurien Bay" (wikipedia) Gjett hvem som skal dit å snorkle??? :)

Hvem er det som gjemmer seg bak denne nydelige palmen??? ;)

Vi fant også en liten tinn-mann som trengte litt farge :)

The ELGMO twins !

Lene fant en stein hun ville krabbe gjennom! (Eirin ga i hverfall ingen beskjed om at Lene måtte krype inni steinen)

Lykkelig og glad som alltid ;)

Eirin følte at steinen manglet noe, så hun spurte en mann om han kunne ta bildet av de begge! Der ja, nå vart det bra :)

Etter veldig mye blomster krans og lite pingviner hadde jentene nesten gitt opp håpet.. til denne plakaten dukket opp... Der er fortsatt håp!

Lene på utkikk etter pingvinene :)

Så fant vi enda et spor! Aha! De går visst her, tampen brenner... :)

Et kontroll bilde over havnen, kanskje en pingvin ble med?

Etter å ha vandret Manly rundt og hørt med de Lokale, fant vi ut at pingvinene er ute og henter mat på dagtid. De kommer ikke inn til stranden før solnedgang/ midnatt. Jaja.. Vi fikk da sett my av Manly :) Blandt annet denne supre godteri kiosken! :D

Nam Nam! :) Det ble desverre kun se ikke ta. Dette skulle jo ble en økonomisk ferie og vi måtte prioritere pengene ;) Nå vet vi i allefall hvor de har super godteri!

Manly-Wharf, et par timer for tidlig for pingvinene... :)

Etter en laaaang dag i Manly på jakt etter pingvinene, kjørte vi hjemover. Craig tok fergen over for å møte oss slik at han kunne sitte på hjem. Vi planla å kjøre tilbake en annen dag- Vi var slitne etter en lang spaertur, nå var det middag og litt goon som gjenstod! :)

Vi stoppet på en indisk resturant nær huset til Luke. Det ble vi mottatt med store smil og nyskjerrighet om hvor vi var fra. Norge var jo sååå eksotisk for disse! Som en liten challenge til Lene, skulle hun spørre en av de annsatte, om vi kunne ta blomsterkrans bilde av de. Før Lene rakk å spørre, spurte de oss om de kunne ta bilde av oss! hehe, en helt absurd opplevelse, Trodde de vi var "the Olson twins" i stedet for "The ELGMO's"??
Ingen vet, men mye fliring ble det! :)

Good old Stanley! :) Vi må jo gå ut når vi først er i Sydney!

Litt kort spill av Kings ble det også.. da hadde vi noe som het boxhead. Den som har boxhead må gjøre ALT de de andre som trekker kort gjør. Altså drikking hele tiden.. Lene fikk boxhead to ganger :)

Og Eirin fikk boxhead to ganger.. Takk for det :)

TEAM-YAMBA!
Senere tok vi toget til Sydney sentrum og dro på utestedet The Eastern. Kult sted med fire etasjer OOOG, tro det eller ei, alle som jobbet der hadde Hawaii kranser på. Syyyykt :) Morsom kveld som endte rundt 6 om morgenen :) Natta, eller god morgen?? :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om Oss

Nå skal vi ut i den store verden å bygge opp et solid studielån for fremtiden - og det skal bli verdt hver ei krone! Det starter for alvor onsdag 06.januar 2010 klokken 17.10! Da setter vi oss på flyet som skal ta oss til Vietnam. Fra vi lander i Hanoi 07.01 og til vi reiser fra Bangkok 05.02 er lite /ingenting fastlåst per dags dato, og det er både veldig spennende og helt sinnsykt skremmende samtidig! Men en ting er helt sikkert: Det kommer til å bli et levende eventyr! Og vi gleder oss!