onsdag 21. juli 2010

Team Awesome - Roadtrip in OZ

Hei hei!!

Da var det tid for ferie, jentene får besøk og drar på opplevelsestur i OZ. Siden Marianne har besøk av både foreldre og kjæreste, og Line av kjæresten, må resten på en liten roadtrip opp mot det store nord. Det begynner tre dager etter siste eksamen, 18Juni kjører Lena Botten, Lene Moen, Marte Schrøen og Eirin Elgenes på en riktignok spontan 10 dagers roadtrip for å se hvor lange de kommer. Det er en god start, med god stemning og masse bagasje. Første stopp var Brisbane Airport for å plukke opp Marte som kom fra Sidney, for videre å shoppe litt på DFO (direct factory outlet) en halvtime utenfor Brisbane sentrum.
Etter noen timer på DFO, etter litt shopping av bikini, mat og 12 liter goon, briger ferden videre opp mot Noosa og Fraser Island....





Her har vi The Ultimate Team-Awesome, bildet er tatt på Fraser Island.. og JA, vi fyrte på hele øya med vår awesomeness ;)



Lena er super happy på vei til bilutleie stedet :)
Hvilken bil får vi???

Lene er enda mer spent, for Eirin og Lena har allerede bestemt at det er Lene som skal få kjøre bilen hjem for å hente bagasjen, for å så kjøre gjennom byen, og videre til flyplassen, og ja, på feil side!! De kjører nemlig, som alle vet, på venstre side her. Takk for det!:)



Her står jentene med ferdigpakket bil utenfor awesomehouse, klar til sin første roadtrip i OZ.
Første stopp - Brisbane Airport for å hente Marte :) Jeiiii!!!



Line var kjeeeeeempe glad for at jentene dro på tur, så hun kunne ha huset for seg selv :)



Lene synes det går kjempe greit å kjøre på feil side... Det gjør mannen i bilen på siden også ;)



Marte var utslitt etter den laaaaange flyturen fra Sidney ;) Så hun måtte spare krefter, og sove litt :)

Vi prøvde å få oss overnatting på campingplass i Rainbowbeach for natten, men der var det fullt, så vi måtte campe på national park i området. Det koster 5 dollar natten per pers. Det regnet når vi kom til parken, vi visste ikke hvor vi var eller hva som var rundt for det var bekkmørkt ute! Kan vel si at vi var litt skeptiske på å rulle ut teltet for natten. Siden vi hadde med oss forsyninger (12liter goon) var det ingen hindring å sove sittende i bilen med et glass hver i hånden (i Lenas tilfelle to glass..)

Fire livsglade og positive jenter, bringer kun god stemning.. Selv om vi måtte gå på do i bushen som var helt mørk, og småkryp konstant kom inn vinduet, var det en god natt til oss alle :)

Eirin våknet først, nærmere 06:50, og måtte selvfølgelig ta bilde av den sovene gjengen.. Her har vi Lene i førersetet som har, uten vilje, tutet med hornet i hele natt. Var litt trangt å ligge i førersetet kanskje. Stakkar campere i nærheten som våknet at biltuting hele natten :p

Man var jo spent når man våknet for å se hvor man faktisk hadde parkert bilen. Her er da the perfect spot, for en natt :)



Det var uheldigvis grått vær, og litt regn når vi våknet også. Synd var det, siden stranden lå 50 meter fra bilen.. Som vi fant vi ut etter en liten gåtur i området :)





Nydelig øde strand som strekker seg flere hundre meter hver vei.



Meeeeen.. siden vi var på en spontan roadtrip, kunne vi like gjerne ta denne stranden på vei hjemover også. Så vi pakket sakene, etter frokost og morgen gymnastikk selvfølgelig, og fortsatte kjøringen nordover mot varme og sol :)



Jiiiiiihaaaaaaa !!

Noen stopp måtte vi selfølgelig ha, og som dere ser vi hadde kun pakket det absolutte nødvendige for en tidagers kjøretur mot nord. Goood plass til fire personer i en fem manns bil kan man vell si:)

Og alltid god stemmning!! :)



Vi ankom Mckay, en by 12 timers kjøretur fra Rainbow beach. Campinghytte til 95 dollar dagen gjorde susen denne gang. Godt med seng etter en trang natt sovende i bil :) Her var det sol, og mye varmere enn i Brissie. Man kjenner at man er kommet mer nord ja :)

Jentene måtte jo teste bylivet en lørdagskveld i Mckay :) Foressten.. sjekk det nydelige sengetøyet i campinghytta! Hææææli ;)



Jentene på tuuuur :)


Smiiiiiiil :)



Slik så det ut på camping plassen. Koselig sted :)
Frokost på verandaen i solsteken en søndag formiddag :)

Siden det var sol og finvær, måtte vi finne stranden. Vi fulgte innstruksene i Lonley Planet guide og endte opp her. Visstnok den peneste stranden i Mckay...



Joda, pent var det.. Men hvor er havet??? Borteeeeee! Vi orket ikke gå en mil for å finne vann, så hoppet rett og slett inn i bilen igjen, for å finne en annen strand :)



Kanskje best det ikke var noe hav å bade i...?? ;)


Vi dro heller til en kunstig lagune, der måtte vi slap, slop og slip! Og det gjorde vi :)

Vi var til og med vitne til en brann i Mckay sentrum.. Legend!

En flott dag må avsluttes med et flott måltid! Vi kjøpte inn grillmat i store mengder, og lagde den ultimate søndagsretten :) Kvelden endte faktisk med at Eirin , uten vilje, spiste en møll, dette er en annen historie :)


Nydelig solnedgang


Slitne etter sighetsing i Mckay, på både kvelds og dag tid, så vi la oss tidlig søndag kveld. For imorgen skal vi til Eungella National Park, for å se Platypusses!! jeiiiiiii :)
(Nebbdyr for den som ikke vet det)



Da var vi på tur til Eungella National Park, vi måtte kjøre ca to timer innover i landet. Vi var veldig spente, for det var ingen garanti på å få se nebbdyr eller skillpadder. Men vi var fast bestemt på at et eller annet dyr måtte vise sin skikkelse i løpet av regnskog turen vår :)









Her er en av små byen vi kjørte gjennom. Man kan tydelig se den gamle western inspirasjonen. Hele byen så ut som den var tatt ut fra en film, og at alle husene var kulisser :)







Den siste strektningen før nasjonal parken var rett opp en laaang og bratt bakke. Det begynnte å ose en merkelig duft fra motoren, og for sikkerhets skyld stoppet vi for å sjekke olje og andre nødvendige ting man bør.. Alt sto til flott, og vi fant ut det det sikkert bare var litt for mye bagasje og passasjerer for en stakkars Falcon ;)


Her har vi nydelig utsikt fra et utsikts stopp etter å ha gått en liten tur langs stien i parken. Idyllisk og utrolig grønnt landskap :)

Så var det lunsjid. Vi prøvde å være mest mulig økonomiske på denne turen, så lagde for det meste frokost og lunsj selv.


Her har vi Marte og Lene under et super kult tre som gikk over stien. Helt sikkert flere hundre år gammelt tre.






Hjelp!! En stooor edderkopp inni treet!




















Eirin som flyver på siden av et spesiellt tre...




Fine skogen! Nesten som tatt ut fra en scene av Juassic Park :)



Vi kom til en elv med en liten innsjø, og der fikk vi jammen meg se Platypusses!! Eller nebbdyr da :) De var mindre enn vi trodde, men utrolig spesiell og søte små vesen. Til den som ikke vet så mye om nebbdyret er de det eneste GIFTIGE pattedyret som legger egg, og hannen har en giftig klo for å beskytte seg mot sine fiender.


Vi var jo så heldige at vi fikk se en hel haug skillpadder også. Søte mange :)


Vi så til og med en vill kenguru. Han var litt redd oss, men hoppet raskt forbi! Vi var ganske fornøyd etter å ha sett så mange ville australske dyr på en dag :) Beyond our expentations!


Her har vi utsikten over platypus river :)


Vi så også to skillpadder som solte seg i vannkanten. Kjørestepar tenkte vi :)


I Australia er kalkunen et vanlig dyr å se "in wild life".
Det blir en enkel julemiddag i desember, eller hur familien Elgenes? ;)


Tittei!!


Makro bilde av en kjeeeempe søøt og vakker blomst!:)



Da gikk turen videre til Arlie Beach, kun et par timers kjøretur lengre Nord. Her var det mye varmere, sol og strand :) Perfekt destinasjon å avslutte roadtrippen, før man snur snuten hjemover igjen :) Her har jentene lunsj i parken mens de snakker om hvordan vi skal oppleve Withsundays øygruppen, som ligger et par timer ut med båt fra byen.

Nydelig vær, nydelig utsikt!


Avslappet atmosfære i Arlie Beach, skikkelig Australsk :)



Desto lengre nord man kommer desto farligere blir det. Det er stingers i disse trakter, de er ganske små og farlige. Heldigvis var det ikke sesong for disse når vi var der, men i den Australske sommeren er de flere. Her var litt tips om hva man skulle gjøre om uhellet inntraff.



Vi holdet oss på stranden i solen, og lekte litt med kameraet istedet :)

Lene ville ha skjell til å lage smykker av, så dette ble også en strand aktivitet :)





Jentene på stranden :)



























Nydelig solnedgang :)





Da var vi på vei til Withsundays Islands, som er en øygruppe en times tid ut fra kysten. Den har verden fineste sandkorn. Det er en undejordisk vulkan som får jordskorpene til å bevege seg, og da igjen produserer silica. Nydelig plass!:)



Her har vi båten sin vettu :)



Da var vi ombord på The Fury. Det var litt vindete, så en ganske humpete og våt tur. Men verdt det var det ja!:)


Marte og Lene kjempe glad for å få alle bølgene på seg :)


Da var det snorkling som stod på tur! Ingen hadde snorklet før, så dette ble en ny og spennende opplevelse :)) Her har vi Lene i lekkert antrekk!:)


Så Lena klar til å hoppe i det litt kalde vannet! Jepp jepp!!


Og Eirin som sliter litt med masken, men klarer seg etter hvert :)


Lene har undervannskamera så vi prøvde å ta noen bilder, men det var ikke så enkelt som man skulle tro. Her er i allefall to bilder :)


Fine fisken, vannet ser litt uklart ut, det var ikke akkurat slikt da :)


Withaven beach


Hoppe måtte vi selvfølgelig gjøre!


Idyll :))


Jente poserer foran det ene skiltet på Withaven beach :) Suuuper Happy for å være her ;)


Søte Lena :))



Da var det lunsj på Withaven beach. Kjempe god mat !!:)


Lunsjtime!


Her har vi en lizard som var nokså ivrig på å smake litt av lunsjen vår. Stor var den å!


Står og speider etter mat...


Solnedgang fra båtperspektiv :)


Vi måtte vente på skyss inn til sentrum der vi hadde bilden vår. Vi var ganske vår og kald etter en laaang dag med både snorkling, små bading og båt rafting :)


Men jentene var mer en fornøyd etter en suuuper tur på Withsunday islands :)) Storstas! Vi fant ut at dette var ikke siste gangen man skal dra hit :) Da var det å skifte over til tørre klær, og kjøre 14 timer sørover igjen. Neste stop er nemlig Hervey Bay, og vi skal til Fraser Island!! Vi avtalte å kjøre i intervaller, ca 4 timer hver slik at man får litt søvn også. Men det skulle alltid være en person våken med sjåføren :) Flinke jenter vettu!
Neste innlegg blir om Fraser Island og Team-Awesome! Snakkes i baren :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om Oss

Nå skal vi ut i den store verden å bygge opp et solid studielån for fremtiden - og det skal bli verdt hver ei krone! Det starter for alvor onsdag 06.januar 2010 klokken 17.10! Da setter vi oss på flyet som skal ta oss til Vietnam. Fra vi lander i Hanoi 07.01 og til vi reiser fra Bangkok 05.02 er lite /ingenting fastlåst per dags dato, og det er både veldig spennende og helt sinnsykt skremmende samtidig! Men en ting er helt sikkert: Det kommer til å bli et levende eventyr! Og vi gleder oss!