onsdag 3. mars 2010

Første dagene Down Under - På leting etter hus


Brisbane Feb 2010
Vi kom flyvende inn fra Kuala Lumpur, etter et lite mellomstopp i Sidney. Turen gikk supert, kun slitne jenter. Noe vi grudde oss til var å gå igjennom sikerhetskontrollen i Brisbane. Vi hadde sett skrekk sitasjoner på tv der man ikke kom inn i landet pga en eller annen bagatell. Vi hadde jo vært i Kambodsja og Vietnam, så vi så for oss at det var noe de kunne stoppe oss for (sand, skjell, sand ol) Så på flyet fyllte vi ut at vi hadde med oss organiske materialer (stråhatter, skjell, sand) våpen (Eirin sin leatherman) og drugs (smertestillende). Da var vi allefall ærlige!:)
Heldigvis gikk kontollen greit, sikkerhetsvaktene var kjempe hyggelige og ingen problem!

På andre siden av kontrollen møtte en super spent og blid Line oss. Hun hadde allerede vært i Brissie alene i to dager. Da var det rett på hostellet og legge seg etter en laaaang reisedag :)
Noe som må nevnes i denne situasjonen var også at vi kom på natten, det var helt mørkt og veeeelig varmt. Vi står på verandaen og ser ut i mørket, i det den STØRSTE flaggermusen man kan tenke seg flyver rett over hodene våre (sikkert 1m i vingespenn) Det ble ganske høye hyl fra 4 stykk skremte jenter der ja!:p


Det første hostellet vi bodde på var dette; Aussieway Hostel i Cricket st. Rolig og stille hostel med en halvtimes gange fra byens kjerne. Passet oss perfekt!:)

Den første natten måtte vi bo med to andre personer, men de neste dagene hadde vi et 4mannsrom alene. Godt var nå det! Vi hadde ganske mye bagasje inne på rommet etterhvert. Her ser du Line sin køyeseng øverst og Marianne nederst.

Her har du Lena sin øverst, og Eirin sin køyeseng nederst. Typiske jenterom med klær overalt. Vi måtte jo ta ut alle klærne fra sekken for å kunne se hva vi hadde med oss. Litt rotete etterhvert:)

Her har vi jente på tur i byen. Nå var det leting etter et sted å bo! Vi hadde fått tips om å gå innom eiendomsmeglere og se i aviser. Det var nettopp det vi gjorde :)

Hmmm.. what to do now??
Vi kom på at det var jo søndag, og alt var ikke åpent idag :)

Meeen, vi fant et eidendommsfirma som hadde en touch screen der man kunne søke på leilighet, legge igjen tlf og email. Så vi fikk i alle fall gjort noe fornuftig idag!:)

Her ser vi City siden av Brisbane. Høye skyskrapere i moderne arkitektur! Noe som fire designstudenter ikke har noe i mot. Ung og urban by!

Kanskje vi klarer å skubbe den litt til??
Oppe til venstre på skulpturen kan man kanskje skimte en liten sort prikk. Det var den største edderkoppen vi hadde sett så langt! Ekkel!!

Eirin måtte zoome inn med superkameraet sitt, og fikk dette bildet. Edderkoppen er sikkert 10cm i diameter, men bringer visstnok lykke. Den spiser redbacken (som er en giftig edderkopp og finnes i disse traktene) No worries!

Vi møtte jo selvfølgelig kjentfolk Down Under å. Her har vi Marianne med Lars som studerer foto, og vår nye Australske venninne Shilo


Fra venstre har vi Lena med det usynlige glasset, Marianne og Shilo

Jentene på Birdy NamNam bar :)

En flott gjeng!:)

Her har vi jentene på sightsieng tour i byen! Våre første kenguruer!:)

Men dessverre var ikke disse så levende av seg. Gøy lell :)

Marianne sitter på en benk i Queenstreet og hviler litt etter en hektisk shoppingdag

Her har vi pariserhjulet på South Bank

Lena møtte sin gode venn Robin også! Han har reist rundt i Australia i ett år, og var så snill at han tok seg tiden til å møte oss. Et hyggelig møte:)


Eirin prøver å få til awesome pictures på vei hjem

WOW

Lena og Robin slappet  av på en liten gjeng vi møtte


Etter å ha gått i flipflopps (eller thongs som de heter down under) i et par dager, fikk marianne utrolig vondt i helen sin. Og vi dro på quest for å finne et sykehus som kunne se på foten, og det gjorde vi selvfølgelig. De var jo mer opptatt av å vite om vi hadde penger til å betale,en hva som var feil. Men med Norsk forsikring og kredittkort gikk dette flotters:) De var utrolige treige, men tok røntgen og noen tester for å prøve å finne feilen

Under ventingen benyttet Marianne situasjonen og ringte for visninger.
Men det var fortsatt mye tid til overs, så Eirin og Marianne took some challenges

Eirin kledde på seg sykedrakten og stillte seg redd i et hjørnet. Selvølgelig akkurat idet sykesøsteren kom inn for å sjekke på Marianne. En liten akward silence der, men GØY var det:)

Første visning på den som visste seg å bli vårt nye hjem! Dukkehus vil vi kalle det:)

Foran har vi en liten hage omringet av hvitt stakittgjerde, vi har både busker og trær med blomster på, er ikke akkurat plass til noen stor samling på plenen, men vi har heldigvis en liten veranda også som kommer godt med.

Her er det romslige kjøkkenet vårt med masse skapplass, eneste som vi ikke er så fornøyd med er blåfargen.. Men det er et bra kjøkken, og vi har lagd både pizza og kaker allerede.


Dette bildet er tatt mens de andre fortsatt bodde der, det er mye koseligere nå ;)


Her har vi bestemt oss! dette huset vil vi bo i! Se hvor glad Eirin er;)



Må også legge til at vi var på en visning til, bare så vi ikke skulle ta det første og beste, men det var en veldig dårlig visning siden vi satt og ventet en time på megleren så vi fikk aldri se innsiden av huset, dette var også litt dyrere i uken, pluss at det lå mye lengre unna skolen.


Dette kunne ha vært naboen vår, han hadde plassert båten sin på et veldig ustabilt stillas flere meter opp fra bakken, kjempetrygt!

Etter at vi hadde vært på den andre "visningen" hadde vi ett lite møte og ble raskt enig om at vi bare måtte slå til på det første huset vi hadde sett på. Det har vist seg i ettertid at det var en bra deal, for alle vi har møtt er imponert over huset og prisen vi betaler er visst litt under gjennomsnittet.

Etter at vi hadde ringt til huseieren vår og fortalt han at vi ville leie huset ba han oss med på en liten BBQ nede på Kangaroo Point, vi syntes dette var litt speiselt siden vi ikke er vant med sånn type forhold til utleieren, men vi takket pent ja og han forklarte at han og de 2 som bodde sammen med han ville bli kjent med oss for de skulle flytte i huset ved siden av så vi kom til å bli naboer. 

Nydelig utsikt fra der vi grillet, her har vi utsikt mot sentrum, vi bor da altså på Soutbank som ligger ca 15-20 min gange fra sentrum, ganske så realt. 

Solnedgang i Brisbane.

Byen og bygningene egner seg veldig godt på bilde, spesielt når mørket siger på å lysene blir sterkere og speiler seg i vannet. 
Line og Eirin har vært å tatt flere bilder av byen i mørket, kjempestilige bilder som dere helt sikkert får se senere. :) 


Fire glade ferske samboere foreviget av Rob, huseieren vår :)

Og her har vi et bilde av han også, veldig trivelig mann, men med kanskje litt for mye forkjærlighet for teppegulvet som vi har i huset ;) Tror kanskje han får ett lite hjerteattakk hvis vi søler på det, de to andre var også med på grilling, en dame som heter Anna og en kar som heter Dan, gode naboer, spesielt Dan siden han har bil og kan kjøre oss rundt!:D hehe


Her i Brisbane er det et yrende dyreliv! Og dette er da en possom, eller pungrotte på norsk, søt liten skapning som ligner litt på en kryssning mellom en rotte og en rev. 
Disse kan du se på nattestid løpende bortover telefonlinjene, vi har forresten en pungrotte som bor i treet vårt i en liten kasse, Per-Possom heter han. 

Jentene poserer i nattemørket

Eirin tester ut det fancy kameraet sitt igjen, her er det ikke elg i solnedgang, men en stykk Lena,  bakgrunnen er en bratt fjellvegg som er lyst opp, det er mange meter med fjellvegg like ved der vi grillet og der er det mange som bruker å fjellklatre.
Grillingen var veldig hyggelig og det var fint å bli kjent med naboene på denne måten :) 


Det var fortsatt noen dager igjen til vi kunne flytte inn i vår nye residens, disse dagene brukte vi på å bli kjent i byen og ordne diverse saker og ting. 
Her poserer Line, ett eller annet sted i byen, sjekk den fancye bygningen i bakgrunnen, om å gjort å bygge høyest!

Ibis!:D Australsk Ibis,  den kan du se overalt i byen, søt liten kar :D

Nydelig "hawaiiblomst" 


Vi hadde ikke forlatt hostellet ennå, så da vi skulle feire at vi hadde ordnet oss hus ble det forspill på gulvet igjen.. 
Eirin har foresten gått crazy bananas med hårsprayen og fått til skikkelig volum, rockchick!:D


Vin må jentene ha!:D


Og her er det viktig å understreke at vi faktisk er edru! Får det ikke mere gøy enn det man gjør det til selv!
Til venstre ser du Marianne ikledd Lines vakre parykk, og gule plastikkhansker, som nå er veldig inn har vi hørt!
I midten stråler Line, hun har rullet opp håret for anledningen, og rundt midjen har hun ett nydelig bastskjørt fra Hawaii såklart!
Helt til høyre har vi Lena som har pyntet hodet med ett vakkert skjerf, og en grønn silkeshorts som er nesten selvlysende i mørket, noe som er greit å ha istedet for refleksvest! Og i hånden holder hun en akkurat passe moden avakado.


showet fortsetter, og Eirin er flittig fotograf!

Fugleperspektiv er alltid en heldig vinkel!


Vi hadde booket hostellet kun for 7 dager og siden det fortsatt var 7 dager til vi kunne flytte inn, og pluss at personalet ikke var noe særlig hyggelige på Aussie Way hostel dro vi videre til ett nytt hostel som lå mye nærmere der vi skulle bo, og vi ville bli bedre kjent med den siden av byen. 
Det er nemlig slik i Brisbane at hver "suburb" (district) har sitt eget lille sentrum, selv om hovedsentrum kun ligger 15 min. unna, så da flyttet vi til andre siden av elva til en suburb som heter West End, som ligger nær Highgate Hill der huset vårt ligger. 

Vi hadde så masse saker og ting at vi måtte ta en maxitaxi til det andre hostellet, og vi fyllte opp den taxien for å si det sånn! :P 

Jentene er fornøyd med å bytte hostel, vi flyttet til ett større hostel som heter Brisbane Backpacker Resort, det var helt greit, vi hadde til og med vårt eget bad! wuhu, det er luksus! 
Eneste som var litt slitsomt var at minst 3 ganger om dagen braste betjeningen inn uten noe forvarsel for å liksom sjekke om tvn, kjøleskapet, eller airconditionen fungerte, men de skulle bare sjekke om vi hadde noe drikke på rommet, noe som var strengt forbudt siden hostellet hadde bar i første etasjen. Men man kunne få bot på opptil 40.000 dollar visst man brøt reglene, så det sier seg selv at vi fulgte dem!


Så kom Valentinesday og gjett hvem som fikk roser! Jo det var vår alles kjære Marianne som har en sånn søt svensk pojkvenn som hadde sendt blomster til hostellet, kjempekoselig!:) Teksten ble forresten plutselig blå og fin, vet ikke hvorfor så bare ignorer :P


Trine hadde en venninne i Brisbane, hun er også norsk og fra Trondheim, så vi ble bedd på fest hos henne, der var det masse studenter fra Norge! :D De tok oss med ut på en bar hvor alle bakcpackerne og utlendingene er, Down under bar, der danset vi og koste oss!

Eirin og Lena i taxien.


De neste dagene var solskinnsdager og vi tilbragte minst mulig tid på hostellet, så da satt vi oss i parken, eller solte oss på den falske stranda som ligger ti minutter fra huset vårt, bare kos mens vi venter spent på den nye hverdagen. 
Eirin is doing it Barneystyle igjen!;D


So is Lena & Marianne ;)

Dette må være verdens kuleste blomst! Den er jo prikk lik en fugl! 

Her er også en ny venn! Vi skulle spise ute på en restaurant, og plutselig var vi omringet av en gjeng av disse krabatene, helt ufarlige og litt koselige!:D Denne hadde tydeligvis fått servert mat av kundene siden den var smellfeit! 


Eirin og Lena var ute på oppdagelsesferd en dag, da fikk de se dette rare men morsomme skiltet i parken, en mann i kjole, samme mann i rosa bikini..

og enda en hyggelig venn! Disse store edderkoppene ser vi masse av, men heldigvis kun utenfor huset, (den vi har hatt inne var mye mindre :P)


Så var det den dagen Marianne, Line og Lena skulle ta ferja hjem siden det tar kortere tid.. men vi endte da opp på andre siden av byen, og mått hyve oss på en buss tilbake til byen og gå av bussen ti minutter før vi var fremme til huset for det var feil buss..

Så ett glimt av den nydelige arkitekturen i byen, masse pent å se på for oss interiørstudentene :D


Så er vi på ferja igjen og havner på feil sted også denne gang men vi tar det som et eventyr og fikk se en annen del av byen!:D

Glade piker ombord på Citycatten AKA KittyCatten!

Å sånn gjikk no dagan, før vi endelig kunne flytte inn i huset vårt, som kommer på neste innlegg, gled dere!:D


1 kommentar:

  1. Kul att se lite bilder från Australien! Ser ju inte helt tokigt ut:-) Kan tänka mig att det måste varit lite småpaniik att bo så länge på Hostel..., men nu verkar ni ju hittat att schysst hus nu.
    Antar att ni till i sommar har klurat ut vilka som är de bästa uteställena då jag kommer på besök ;-)

    Hang Loose, Johan

    SvarSlett

Om Oss

Nå skal vi ut i den store verden å bygge opp et solid studielån for fremtiden - og det skal bli verdt hver ei krone! Det starter for alvor onsdag 06.januar 2010 klokken 17.10! Da setter vi oss på flyet som skal ta oss til Vietnam. Fra vi lander i Hanoi 07.01 og til vi reiser fra Bangkok 05.02 er lite /ingenting fastlåst per dags dato, og det er både veldig spennende og helt sinnsykt skremmende samtidig! Men en ting er helt sikkert: Det kommer til å bli et levende eventyr! Og vi gleder oss!