onsdag 28. juli 2010

Fraser Island - Here we come!


TEAM-A!


Fraser :)))
Da var jentene på tur ned sørover igjen fra Arlie Beach! Vi hadde et mål, og det var å komme oss til Fraser Island og oppleve alt øya hadde å tilby! Vi visste ikke helt om vi klarte å kjøre dit i et strekk, siden vi var ganske slitne etter en laaaang og hærlig snorkle/båttur på Whitsundays. Vi avtalte å kjøre i skift, så skulle vi se an hvor lang vi kom. Eirin tok første strektning, og kjørte i rundt seks timer før Lena tok over og kjørte i nærmere fire. Marte tok så over og kjørte noen timer, men fant et stoppe sted ved veikanten der vi alle kunne sove fredlig i bilen før Lene tok over etter et par timers søvn. Det var et hardt kjørestykke, men vi kom oss til Bundaberg, og bestemte da for å kjøre videre helt ned til Hervey Bay. Vi startet rundt 20:00 i Arlie Beach, hadde ca 5 timer totalt med matpauser og soving, og ankom Hervey Bay rundt 11:00 dagen etter. Vi la oss inn på hostell for å sove ut, og finne ut hvordan turen til Fraser skulle gjøres. Det ble bestemt at vi skulle leie bil og kjøre selv, da kunne vi se det vi ville og stoppe når vi kunne.
Turen startet 06:00 fra Hervey Bay og ut mot fergen som skulle gå 06:45... Rekker vi den???

Vi kjørte i full rulle (NESTEN ulovlig) til fergekaien!

Siden det er ganske vanlig å velte en 4wd, er det bur til bagasjen i denne bilen. Vi hadde da ingen intensjoner om å velte bilen denne gangen :p

Fin soloppgang tidlig på morgenen på fergetilegget :)
I slækt med måsan??

Neeeeida, vi rakk jo ikke fergen! Enda firmaet vi leide fra granterte at vi skulle rekke den. Da ble det en og en helv times venting på ferge kaia, og like mye tid mindre på Fraser. Vi var kjeeeempe fornøyd!

Det eneste positive med at vi stod fast der, var at vi ble kjent med en annen gruppe som skulle kjøre samme ruten som oss. En Norsk gutt som het Stian, en nederlandsk gutt som het Jerome og ei Fransk jente som het Maria. De hadde heldigvis kart (noe vi ikke fikk) og hadde kjørt 4wd før, så de visste når vi skulle bruke high/low og skru på luftrykket. Takk for det!:)


Eirin visste selfølgelig hvordan man justerte lufttrykket og hva det skulle være på, så hun gjorde like gjerne dette mens vi ventet.. why not?

Koselig og rolig fergekai. Vi savnet litt svele og kaffe der vi stod og ventet :)

Utsikt fra fergetaket mot Fraser Island. Turen tok ca 45min.

Seee det søte gamle paret som tok fergen over til Fraser Island. De var sikkert 80 år og hadde matchende strikket luer. Amazing!

Jentene på tuuuuur :))

Fraser Island er foressten en av verdens største sandøy, og den eneste der det faktisk vokser regnskog på sandgrunnen. Her befinner også verdens reneste dingo flokk seg, så vi håpet på å få se en dingo eller to :))

Vi kom til en skikkelig vannskelig vei, der en tre rot lå over hele veien og skapte et lite stup for hjulet. Vi var ganske redd for at bilene skulle velte. Men det gikk heldigvis braaa :) Lene var en kjempe flink sjåfør :)


Det ser litt enklere og mindre summelt ut fra denne vinkelen, men dere skulle prøvd å sitte i bilen i det vi kjørte ned her. Syyyykt! :)

Da visste vi ikke helt hvor vi skulle dra. Vi ville jo oppleve det meste på den lille tiden vi hadde. Så vi bestemte oss for å finne strandkanten og kjøre langs stranden til Maheno Shipwreck fra første verdenskrig. Beach, heeeeere we come!

Skimter et lite strandbilde her nå..

Da kjører vi fra skogruten, til strandveien! Sweeeeeet!:))

Beach Highway!:))) Det var faktisk 80 sone på strand og 30-60 i skog. Og ja, det var også politi som tok alkotest og fartskontroller. Vi ble selvfølgelig ikke stoppet, flinke og ansvarlige som vi er:)


Vi kjørte og kjørte... pluttselig på stranden, ut ifra intet dukket dette vraket (bokstavelig talt) opp. Hei på deg! Ganske fasinerende og stort skip fra første verdenskrig. Det ble brukt som et sykehusskip av New Zealands royal army. Det ble slept fra Melbourne til Japan i 1935, men ble tatt av en syklon og havnet derfor her, på Fraser island.

Gjengen foran Maheno shipwreck!


Maheno Art

Ruiner

Team-Awesome
Fra venstre: Marte Schrøen, Eirin Elgenes, Lena Botten og Lene Moen.
Sweeeeeeet!

Lene poserer med vår kjære 4wd :)

Lene og Eirin poserer på Fraser. Det er veldig mye bullsharks og stingrays utenfor Fraser, og vi var også i sesongen for å se Humpback Whales, men for å se dette med blotte øye fra land, måtte man kjøre til Indian Head, lengre øst på øya. Dette hadde ikke vi tid til, siden vi ikke rakk den første fergen. Neste gang tar vi det! :)

Hobby fotografen Lena :)

Humpete var det gitt! Fikk en lettere hodepine etter en dagstur på Fraser... :)

Enkel men nydelig natur på Fraser Island


Røde Sandfjell

Posering foran et rødt sandfjell. Glade jenter :))


Idyllisk og øde landskap :)

Vi kjørte rundt på øya og kom til en liten innsjø som ikke er navngitt grunnet dårlig hukommelse.

Guttene badet i innsjøen, mens jentene var litt mer skeptiske. Til guttenes forsvar hadde de bodd i bilen en uke uten å ha dusjet.. så innsjøen virket nok gaaaanske fristende :)

Fine innsjøen

Igjen hobbyfotograf Lena :)

Det gikk fort gjennom skogen, spennende tur :)

Deeer er en dingo også! Vi så kun en, men ganske nærme, så vi var fornøyd :)

De ligner veldig på hunder, og er opprinnelig en blanding mellom ulv og hund. De kan visst også angripe mennesker, så vi holdt oss inne i bilen.

Utrolig bred bilvei, synes dere ikke det?

Lene og Marte tar en hoppende posering for spenningens skyld :)

Da var strandturen over, og vi måtte begynne å finne veien til fergetillegget. Man må planlegge i god til på Fraser, for man vet alldri hva som skjer.. bilen kan velte, en annen bil kan velte eller sperre veien osv, og fergen venter ikke på oss. Det hadde jo vært gøy å spontan campe på denne øya over natten, og det er jo også annbefalt å ha med vann/mat forsyninger for tre ekstra dager i tilfelle man sitter fast, men vi hadde ingen planer om dette denne gang :) Fergen skulle rekkes!

Det begynnte jo å regne den siste strektningen til fergen. Vi hadde litt dårlig tid, og måtte kjøre på sand/gjørme vei, regnet høljer ned og hele settingen kan minnes om en scene fra Juassic Park. Så mye regn på en gang er det lenge siden man har sett.
Men med flinke sjåfører og passasjerer klarte vi alt med glans, uten å velte eller skade bilden på noen som helst måte :)

Det var skikkelig vannskelig å se gjennom ruten, selv om vindusviskerne var på fullt. Skummelt!
Heldigvis hadde vi våre flerspråklige venner som kartleser foran, så d var bare å følge de :)

Solen gjør jo som den kan best i Australia, og tittet fram i det vi ankom fergetillegget. Nydelig solnedgang mot havet denne gang :)

Nydelig :)

Vi hadde litt stress på vei tilbake, for vi fikk ikke 4wd av og over til 2wd. Men alt fikset seg til slutt, og vi rakk jammen meg den siste fergen også :) Det har vært en suuuuuuper tur, med mange spennende opplevelser, glade mennesker og både sol og regn. Vi kommer nok til å ta en eller flere turer til Fraser igjen, anbefales på det meste :) Snakkes snart!
Klemmer fra Team-Awesome!:)
(PS: Filmer fra turen legges ut etter litt sensureing)



Hervey Bay!

Vi bodde jo i Hervey Bay i to dager, så her er noen bilder fra tiden der :) Det ble stort sett avslapping og strand!

Fin og nokså øde strand midt i Hervey Bay sentrum



A picture says more than a thousand words... right??

Hobby fotografen Lena igjen :)

Jentene på stranden :)

Eirin hopper...

Eirin hopper igjen....

Lena nyter solen:)

Enda en genial ting australierne har.. drive thru bottle shop!! Amazing!:)

Fin natur

Lunsj jentene :)

Bilen er pakket og klar til hjemturen. Det tok oss rundt 4 timer fra Fraser og hjem :) Fiiiiin tur det! Vi hadde en super roadtrip og kjørte nærmere 300 mil på 8 dager. Flinkis jenter :) Bilen ble levert uten en skramme, og vi kjørte ikke på en eneste levende kenguru! Dette blir nok ikke siste roadtripen i OZ. Sees snart kjære venner, her sier vi nå God Natt!:)
Klemmer!

Om Oss

Nå skal vi ut i den store verden å bygge opp et solid studielån for fremtiden - og det skal bli verdt hver ei krone! Det starter for alvor onsdag 06.januar 2010 klokken 17.10! Da setter vi oss på flyet som skal ta oss til Vietnam. Fra vi lander i Hanoi 07.01 og til vi reiser fra Bangkok 05.02 er lite /ingenting fastlåst per dags dato, og det er både veldig spennende og helt sinnsykt skremmende samtidig! Men en ting er helt sikkert: Det kommer til å bli et levende eventyr! Og vi gleder oss!